Basisschool Materdei-Genk

Grotestraat 25 - 3600 Genk - 089 / 36 35 33

Er was eens een ballerina. Ze woonde op de zolder van de familie Tielens.Op een mooie, warme dag wou ze naar de tuin gaan om daar te gaan dansen.Wat ze niet wist was dat er een wolf haar bespioneerde.Hmmmm, wat een lekker hapje!’ dacht de wolf.
Ineens zag de ballerina de wolf tussen de struiken.Ze werd bang."Wees niet bang, lekker hapje….Je krigt een kans van mij om te ontsnappen. Ik heb een dobbelsteen en als je een 6 gooit laat ik je met rust!’Oohh een 6! Dat is moeilijk! Dat lukt me nooit!’De ballerina gooide met de dobbelsteen. Wonder boven wonder gooide ze een 6!OEF! De wolf hield zijn woord en verdween.De kikker had alles gezien. Hij ging naar de ballerina en vroeg of het goed met haar ging.Ze zei:’Ja.’De kikker zei: ‘Wil je me dan nu kussen?’
Baaahhhh, neeeee!!’ zei de ballerina.Ik heb een idee’ zei de kikker.‘Als je een 3 gooit dan hoef je me niet te kussen.’De ballerina nam de dobbelsteen.Deze keer had ze er vertrouwen in.Oooh nee, een 4!’ zei ze.Ze kneep haar ogen dicht en kuste de kikker.Maar wat er toen gebeurde raad je nooit!De kikker werd een mooie danser. De ballerina was heel erg gelukkig. En ze dansten iedere dag in de tuin. En ’s avonds op zolder!