scholen nog 2 weken gesloten

Beste ouders,

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat de scholen nog minstens 2 weken dicht blijven. Hieronder verduidelijken we wat dat voor u betekent.

  • De school voorziet opvang voor de kinderen van mensen die werken in de cruciale sectoren en nergens anders opvang kunnen vinden of voor kinderen in een moeilijke thuissituatie. Om van die opvang gebruik te kunnen maken moet u online inschrijven via directie@materdei-genk.be met vermelding van naam van het kind, datum dat het kind opvang nodig heeft, het tijdstip van brengen en ophalen en de telefoongegevens  van de ouders. Dit moet gebeuren voor zaterdag 18-04 om 19 uur
  • De school voorziet nieuwe leerstof voor alle leerlingen uit het lager onderwijs. De klasjuf of meester stuurt via mail door hoe dit gaat verlopen. Check zeker elke dag uw mailbox.  Er zullen instructiefilmpjes doorgestuurd worden, taken opgegeven online en in de werkboeken. Ook zal men laten weten hoe u kan inloggen op de onlinevragenuurtjes  met de juf of meester die georganiseerd worden van het 2de tot het 6de. Ondervindt u problemen van welke aard dan ook , meldt ze bij de juf of meester of via bovenstaand mailadres, we zoeken samen een oplossing.
    Het is super belangrijk dat uw kind elke dag aan de schooltaken werkt! Zoals u al kon horen in de media komt er nu ook echt nieuwe leerstof aan bod en het schooljaar is niet meer zo lang….
  • Voor de  kleuters geboren in 2014 en 2015 voorzien we ook een werkbundel die aan iedereen bezorgd wordt in de loop van de week.
    Voor alle kleuters blijft het belangrijk om veel dingen samen te doen en hierbij te vertellen wat je doet, vragen te stellen, voorwerpen te benoemen, dingen te tellen….  We blijven ook op de website www.materdei-genk.be  tips zetten die je met je kleuter kan doen. 
    Samen pakken we ook deze uitdaging aan! We hopen dat het met u allemaal goed blijft gaan  en wensen iedereen het allerbeste toe voor de komende weken.
    Het Mater Dei team