Schrijfdans in KC

In onze klas werkten we rond het thema: ‘De vulkaan’ uit de schrijfdansmethode. We maken allerlei bewegingen op muziek om onze schrijfmotoriek te ontwikkelen. Met 2 handen gelijktijdig maken we grote bewegingen en dit op verschillende manieren: eerst als een bewegingsdansje, nadien ook met scheerschuim op de tafel en tenslotte met wasco’s op een groot blad. Heel leuk is dat!

Hoe we het precies doen, kan je zien in deze filmpjes.

Contractwerk

Bij de oudste kleuters hebben we de afgelopen periode contractwerk gedaan in de klas.
Bij deze werkvorm wordt de zefsturing en werkhouding gestimuleerd.
De contracten bevatten 5 taken en/of speelopdrachten die de kleuters in de loop van de week moeten maken. Wanneer en in welke volgorde ze dit doen bepalen ze zelf. Zo leren ze zelf plannen en zelfstandig werken.

 

Sneeuwpret

Op een zonnige namiddag trokken we naar de tuin van het klooster om te genieten van de sneeuw. Wat was dat leuk!

 

Thema ziek zijn

In onze klas leerden we de afgelopen periode over ‘ziek zijn’. We bouwden onze poppenhoek om tot een ziekenhuis en konden daar spelen dat we dokter, verpleegkundige of patiënt waren.
Ook maakten we zelf pilletjes die we nadien verkochten in onze apotheek. Er werd hierbij heel wat geteld: hoeveel pilletjes moet ik meegeven? hoeveel moet ervoor betaald worden?
Verder  experimenteerden we volop in ons laboratorium  met gekleurde vloeistoffen, druppeltellers en spuitjes. Leuk om te doen, zeker als je kan zien hoe de kleuren zich vermengen en hoe er dan plots een andere kleur ontstaat.  Dit en nog veel meer kan je zien op deze reeks foto’s.

foto’s.

Thema Kerstmis in KC

In de klas van Juf Viviane werkten we de afgelopen periode ook rond het thema Kerstmis.
Benieuwd wat we zoal deden? Kijk dan zeker eens naar dit filmpje

Tekeningen voor de Sint

Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land…
Daarom hebben we voor hen mooie tekeningen gemaakt. We zijn naar het postkantoor gegaan om ze te versturen. Alle tekeningen werden er in een speciale postbus gestopt. Nu maar afwachten of we nog iets van hen horen