Kaartenhuisjes bouwen

In 5B zijn de kids in de ban van kaartenhuisjes. Ieder vrij moment gaan ze de uitdaging aan. Met ingehouden spanning en grote concentratie worden de huisjes steeds groter. Af en toe gaat het mis, maar als het lukt, is de vreugde zeer groot.

Peter en de wolf..

Jullie kennen vast wel het muzikale sprookje “Peter en de wolf”. De kinderen van 3A vonden het super leuk om zich in te leven in de figuren : de eend, het vogeltje, de kat, de wolf, opa, Peter en de jagers..

Wat een spannende ochtend !!!

“Vol verwachting”…een moeilijk zinnetje….maar nu weten de kinderen van Mater Dei perfect hoe dat voelt….Wat een blije gezichtjes allemaal, toen de Sint en z’n Pieten aankwamen op onze speelplaats ! 

Mater Dei draagt zorg voor “Pleegzorg”

De kinderen van het derde leerjaar willen dit jaar niet alleen cadeautjes krijgen, maar ook cadeautjes geven ! Daarom schreven ze zich vandaag in bij “De warmste week”van studio Brussel…ons goede doel is ‘Pleegzorg Limburg’  Meer info over onze actie volgt nog….

 

 

https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/mater-dei-genk-draagt-zorg-voor-pleegzorg

Voorleesweek

Soraya’s mama kwam in 1B voorlezen. Er werd voorgelezen uit het boek “Reus”.
Soraya’s mama las voor in het Italiaans, juf Anja las voor in het Nederlands. Er werd aandachtig geluisterd. Op die manier kunnen we eens ervaren hoe het is om te luisteren naar een taal die we niet begrijpen.

pedagogische studiedag

Niet vergeten ; morgen is er pedagogische studiedag, dat wil zeggen les voor de leerkrachten en vrij voor de kinderen! De opgang is open voor wie zich heeft ingeschreven maar er is morgen geen dammen en ook geen meisjesvoetbal in de namiddag. Volgende week is alles weer gewoon en wordt er weer gedamd in de eetzaal en gevoetbald in de sporthal. Fijne woensdag allemaal!

Thema Sinterklaas

Voor heel wat okan-leerlingen is Sinterklaas een nieuw begrip. Wie is Sinterklaas? Wat doet hij in België? Wat is een mijter, een staf,… Dat leren we allemaal in de okan-klas. Zo zijn we voorbereid op de komst van de goede man.

Sint in 1B

In het eerste leerjaar kunnen de leerlingen nu al knap lezen hoor. Vrijdagnamiddag was het superleuk. Lezen en ondertussen smullen van letterkoekjes en pepernoten… Of gooien met een dobbelsteen en dan kleuren wat je gelezen hebt. Geweldig!

Nieuws van Sint.

Vrijdagvoormiddag trokken we naar As. Daar ontmoetten we Sinterklaas en zijn pieten. Ze hielden een échte theatervoorstelling voor ons. We genoten er samen van!

In de klas kregen we een brief van Sint én lekkere letterkoekjes en pepernoten omdat we zo flink werken! Met deze koekjes deden we daarna taalspelletjes in de klas. Lezen was dubbel zo leuk!!