5B

Welkom in 5B!

Juf Katrien en Juf Inge gaan samen op stap met deze toffe bende! 

Juf Katrien geeft wiskunde, taal, Frans, W.O. en Godsdienst.

Juf Inge geeft MUZO, spelling en Godsdienst en dit op maandag – en donderdagnamiddag. Ook ondersteunt zij in de klas tijdens de SES – uren op maandag en woensdag.

Op maandag en donderdag gaan de kinderen turnen bij meester Bert.

Juf Inge H is onze zorgjuf.

 

De Mater Dei move… en français!

Vandaag stond er een speciale Mater Dei move op het programma in 5B. Tijdens enkele bewegingsspelletjes oefenden we Frans.

Met mastermind oefenden we de kleuren. Al hinkelend herhaalden we onze woorden en ook stond er een dobbel-, loop- en vragenspel op het programma.

Afsluiten deden we met een ‘ren je rot’-spel en daarmee oefenden we alle getallen tot 100.

Ons lichaam… Hoe werkt dat eigenlijk?

Tijdens de W.O.-lessen leren de kinderen van het vijfde leerjaar over hun lichaam. Samen met juf Alessia deden de kinderen proefjes om zo meer te weten te komen over de ademhaling, de spijsvertering en de bloedsomloop. Het was niet alleen zeer leerrijk, het was vooral zeer plezant!

5B leest voor aan de kids van KA

Na het tweede leerjaar was het vorige week aan de kleuters om te genieten van de ‘voorleeskunsten’ van het vijfde leerjaar. Weer wisten de kids van het vijfde de harten te veroveren van de kleuters.

Durf maar, je kan het! Zeker weten!!!

 

Durf maar… Je kan het! Prentenboeken voorlezen!

Durf maar… Je kan het! Dat doen we in het vijfde leerjaar! Voorlezen van een prentenboek… Dat is niet zo gemakkelijk. De kids van het vijfde oefenden keihard en bedachten zelfs een leuke, creatieve activiteit passend bij het verhaal.

De kids van het tweede kwamen vandaag luisteren naar het verhaal en werkten fijn mee met de activiteit. Het werd een leuke ervaring voor iedereen en de resultaten mogen er zijn!

En de juffen… Die zijn apetrots!

 

 

Meer berichten