6A

Welkom in 6A!

Met deze hechte vriendengroep mag ik iedere dag op pad gaan. Wat een voorrecht!
In de klas krijgt ieder kind de kans om zichzelf te zijn.
We leren, werken, lachen en leggen de lat hoog.
Groeien naar zelfstandigheid en geloven in jezelf staan centraal.

Fouten durven maken en hieruit leren is hierbij essentieel!

 

 

 

 

Een greep uit de klaswerking

 

Zesdeklassers in Blankenberge

De leerlingen van het zesde hebben er lang naar uitgekeken en ze zijn eindelijk op hun zeeklassen kunnen vertrekken! Ze beleven er een onvergetelijke week en hebben er veel plezier. Voormiddag doen ze altijd verschillende sporten zoals badminton, free running, snorkelen, judo, taekwondo, atletiek en nog meer. Namiddag staan er steeds leuke uitstappen op het programma. Zo gaan ze Brugge en het Historium bezoeken. Ze maken een leerrijke strandwandeling waarna ze even vrij kunnen gaan shoppen. Of ze dompelen zich onder in de leefwereld van de zeedieren in Sealife. Af en toe moet er ook gewerkt en leren ze over de zee, de duinen en getijden in hun leerboekje! Kortom, een week om nooit te vergeten!

Schaatsen

De leerlingen van het Zesde zijn voormiddag gaan schaatsen. Ze kregen een korte schaatsles en daarna was er een heuse wedstrijd tegen andere scholen. Er was ook een moment om vrij te schaatsen. Het was een leuke voormiddag!

Op zoek naar bodemdiertjes

 

 

In het zesde leren de leerlingen over insecten. Daarom trokken ze donderdag naar het bos om op zoek te gaan naar bodemdiertjes. Ze vonden insecten, spinachtigen, duizendpoten en zelfs miljoenpoten! Maar wanneer is een diertje een insect? Weten jullie het?

Raad van Europa in 6A

De ministers van 6A hielden vandaag een echte ‘Raad van Europa’.

Het onderwerp op de agenda was het wetsvoorstel: ‘Moeten frisdrankautomaten op scholen afgeschaft worden?’.

Elke minister vertegenwoordigde een ander land van de Europese Unie en bereidde het debat thuis voor.  Ze dachten na over voordelen en nadelen en namen voor zichzelf een besluit. Dit besluit verdedigden ze tijdens de ‘Europese Raad’ in de klas.

Al snel kwam er een waterval van ideeën:

  • We moeten water aantrekkelijker maken voor de leerlingen.
  • We gaan werken met herbruikbare bekers.
  • De bekers kunnen we kopen bij Ikea en vragen voor een speciale Europese korting op de aankoop.

Het wetsvoorstel om frisdrankautomaten af te schaffen werd (bijna) unaniem goedgekeurd.

Na de vergadering gingen de ministers in groepen van 5 aan de slag om een goed alternatief te bedenken voor frisdrank op school.

 

Meer berichten