6A

Op zoek naar bodemdiertjes

 

 

In het zesde leren de leerlingen over insecten. Daarom trokken ze donderdag naar het bos om op zoek te gaan naar bodemdiertjes. Ze vonden insecten, spinachtigen, duizendpoten en zelfs miljoenpoten! Maar wanneer is een diertje een insect? Weten jullie het?

Raad van Europa in 6A

De ministers van 6A hielden vandaag een echte ‘Raad van Europa’.

Het onderwerp op de agenda was het wetsvoorstel: ‘Moeten frisdrankautomaten op scholen afgeschaft worden?’.

Elke minister vertegenwoordigde een ander land van de Europese Unie en bereidde het debat thuis voor.  Ze dachten na over voordelen en nadelen en namen voor zichzelf een besluit. Dit besluit verdedigden ze tijdens de ‘Europese Raad’ in de klas.

Al snel kwam er een waterval van ideeën:

  • We moeten water aantrekkelijker maken voor de leerlingen.
  • We gaan werken met herbruikbare bekers.
  • De bekers kunnen we kopen bij Ikea en vragen voor een speciale Europese korting op de aankoop.

Het wetsvoorstel om frisdrankautomaten af te schaffen werd (bijna) unaniem goedgekeurd.

Na de vergadering gingen de ministers in groepen van 5 aan de slag om een goed alternatief te bedenken voor frisdrank op school.

 

update zeeklassen

Gisteren was ik op bezoek bij onze zeeklassers. Ik vond een groep enthousiaste tieners die genoten van de sport. Het eten ’s middags viel goed in de smaak ( fishsticks , salad bar, puree) en daarna trokken we naar sealife. Iedereen werkte goed mee om alle opdrachten op te lossen en genoot natuurlijk van al die verschillende zeedieren , de zeehonden- en zeeleeuwenshow en van het spelen natuurlijk. Na een lekkere spaghetti vertrok ik terug en maakten zij zich klaar voor hun bonte avond….
Directeur Marijke

  

Meer berichten