1B

De lessen worden gegeven door juf Anja. Juf Els ondersteunt enkele uren in de klas. Juf Inge geeft de MUZO-les op vrijdag. Op dinsdag en vrijdag gaan wij turnen bij meester Bert. Juf Elke is de ZORG-juf.

Nieuwjaarsbrief schrijven

Je eerste nieuwjaarsbrief schrijven, dat is toch wel heel speciaal! De leerlingen van 5A kwamen even een handje toesteken om de eersteklassertjes te helpen. Leuk voor iedereen!

Dank je wel 5de leerjaar om ons hiermee te helpen.

Voorleesweek

Soraya’s mama kwam in 1B voorlezen. Er werd voorgelezen uit het boek “Reus”.
Soraya’s mama las voor in het Italiaans, juf Anja las voor in het Nederlands. Er werd aandachtig geluisterd. Op die manier kunnen we eens ervaren hoe het is om te luisteren naar een taal die we niet begrijpen.

Sint in 1B

In het eerste leerjaar kunnen de leerlingen nu al knap lezen hoor. Vrijdagnamiddag was het superleuk. Lezen en ondertussen smullen van letterkoekjes en pepernoten… Of gooien met een dobbelsteen en dan kleuren wat je gelezen hebt. Geweldig!

Kleuters op bezoek in het 1ste leerjaar

De oudste kleuters mochten vandaag eens een kijkje nemen in het eerste leerjaar. Spannend zeg.
Ze luisterden naar het verhaal “Heisa voor de Sint”, ze werkten aan een blaadje met schrijfpatronen en dansten samen met Piet.
Het was een leerrijk tof uurtje.
En wat waren de leerlingen van het eerste leerjaar blij. Ze mochten terug naar hun vroegere klas om er te spelen. Echt super!

Herfstbingo

In het eerste leerjaar leren we nu veel over de herfst. Kriebelbeestjes die het bos opruimen, trekvogels die naar warmere landen vliegen, egels die een winterslaap houden, verschillende soorten bomen en hun vruchten… wat hebben we vele nieuwe woorden geleerd!

We oefenen die woorden nog eens extra in met een herfstbingo. Dat lukt aardig goed zeg!

Meer berichten