Inschrijven op Mater Dei

Indien u uw kleuter, uw zoon of dochter uit het lager onderwijs wil inschrijven in onze school vindt u hier een aantal aandachtspunten.

Inschrijfperiodes

De periodes om in te schrijven zijn voor alle scholen in Genk vastgelegd. Het komt erop neer dat broertjes en zusjes van kinderen die al op onze school zitten voorrang hebben om in te schrijven en dat daarna andere kinderen kunnen inschrijven.

MAAR :

Naar aanleiding van de Corona-crisis zien we ons genoodzaakt om de inschrijvingen anders te organiseren.De beslissingen hieromtrent nemen we  stap voor stap, rekening houdende met de richtlijnen van de overheid.

Alle inschrijvingen voor schooljaar 2020-2021, waarvoor fysieke aanwezigheid vereist is, worden opgeschort vanaf maandag 16 maart tot en met 31 augustus 2020 . Neem telefonisch contact op met de school tijdens de schooluren indien u wenst in te schrijven .

Voorrangsperiode voor broers en zussen van reeds ingeschreven leerlingen:

20 april t.e.m. 1 mei 2020

Ouders van reeds ingeschreven broers en zussen  kunnen de school telefonisch contacteren met de vraag om hun kind in te schrijven.De kinderen uit deze voorrangsgroep kunnen van 20 april tem 1 mei niet geweigerd worden.

Een schriftelijke inschrijving (mail, brief, website school) en ondertekening van het pedagogisch project en schoolreglement is vereist. Hoe we dit aanpakken ( post , mail, …) bekijken we per inschrijving. Neem telefonisch contact op met de school op 089/363533

Voorrangsperiode indicator en niet indicator leerlingen: van 25 mei tot en met 2 juni

Vrije inschrijvingen: vanaf maandag 8 juni

In ieder geval:Fysieke aanwezigheid bij het inschrijven kan nu niet, maar je kan vanop afstand inschrijven via via mail, telefoon, post…. Neem telefonisch contact op met de school om af te spreken hoe de inschrijving zal verlopen. ( zie hierboven)

Capaciteit

Elke school is verplicht het aantal kinderen vast te leggen dat maximum ingeschreven kan worden. Dat noemt men de capaciteit van de school.
Voor Mater Dei bedraagt die capaciteit:
bij de kleuters → 160 kleuters
in de lagere school → 44 lln. per leerjaar

Bij de start van de inschrijvingen voor schooljaar 2020-2021  zijn er nog

  • 60 plaatsen voor kleuters
  • 10 plaatsen in het 1ste leerjaar
  • 8 plaatsen in het 2de leerjaar
  • 7 plaatsen in het 3de leerjaar
  • 4 plaatsen in het 4de leerjaar
  • 8 plaatsen in het 5de leerjaar
  • 4 plaatsen in het 6de leerjaar

Indien u graag meer informatie wenst,  met vragen zit … kan u steeds een afspraak maken via 089/363533 of via directie@materdei-genk.be
Verder vindt u op deze website veel info over ons en onze werking en kan u ook terecht op onze Facebook-pagina om de sfeer van de school op te snuiven.

Voor meer algemene vragen rond inschrijven in een basisschool contacteer de ondersteuner van het LOP BaO Genk.:Lies.zaenen@ond.vlaanderen.be     of    0499 59 43 65