Kerstfoto’s

De kinderen van het vijfde leerjaar ontwierpen, tijdens de lessen taal, een eigen kerstfoto. Eerst ideeën opdoen, daarna nadenken over achtergronden, attributen, kledij en compositie. Na het plannen gingen ze ook echt aan de slag. Ze knutselden, werkten samen en bouwden de klas om tot een heuse fotostudio. Het was een hele leuke ervaring!

Team 5B heeft dat weer super gedaan!

Nieuwjaarsbrief schrijven

Je eerste nieuwjaarsbrief schrijven, dat is toch wel heel speciaal! De leerlingen van 5A kwamen even een handje toesteken om de eersteklassertjes te helpen. Leuk voor iedereen!

Dank je wel 5de leerjaar om ons hiermee te helpen.

Bezoek in 2A

 

We kregen de laatste twee weken nogal wat bezoek over de vloer!
De twee vogels van Muhammed zorgden voor veel plezier in 2A.
We willen ook de postbode bedanken voor de boeiende uitleg en voor het ophalen van de brieven.  Zo geraakten onze wensen snel bij de Sint!

DANKJEWEL!

 

 

Taal begrijpen op een leuke manier

Begrijpend lezen is niet altijd gemakkelijk…maar als je (door aandachtig te lezen) gekke toeren kan uithalen op je stoel, wordt het ineens véél leuker!! De kinderen van 3A zochten daarna de juiste houding van elkaar op het werkblad…

Kaartenhuisjes bouwen

In 5B zijn de kids in de ban van kaartenhuisjes. Ieder vrij moment gaan ze de uitdaging aan. Met ingehouden spanning en grote concentratie worden de huisjes steeds groter. Af en toe gaat het mis, maar als het lukt, is de vreugde zeer groot.

Advent

De kinderen van 5A maakten samen dit mooi gebed over de advent

Vier weken duren lang
De groene takken geven hoop
Rode kaarsen verwarmen ons hart
Er is veel verdriet in de wereld
Elke week branden we een kaarsje meer
Dat is advent
Met één klein lichtje kan het héél gezellig zijn

Pleegzorg Limburg op bezoek

Vandaag kwam er leuk bezoek in het derde leerjaar… Lieve en Annelies van Pleegzorg Limburg vertelden héél wat over bv pleegmoeder zijn, waarom ze zich zo hard inzetten… omdat elk kind een warme thuis verdient natuurlijk!!
De kids zijn nu nog méér gemotiveerd om ons project te doen slagen !!

Een mooie dag!

Vanochtend zijn de kinderen van het vijfde leerjaar verrast met mandarijntjes, speculaas en ander lekkers! Ze kregen ook een doos vol nieuwe spellen om samen mee te spelen.  Ze zongen een bekende klassieker, leerden Sint en Piet tekenen, brachten een bezoek aan Sinterklaas en de Pieten én ze sloten de dag af met een mooie Sintfilm!  Wat een mooie dag!

 

Zalig binnenkomen in de klas !!

Hoe fijn is het om in je klas binnen te komen en te ontdekken wat Sint en z’n Pieten vannacht gebracht hebben ? Van overal hoorden we kinderen   “Joepie ! Ooooh ! Dank u Sint !” roepen…. Ikzelf ging eens piepen en nam in enkele klassen wat foto’s…Natuurlijk is de lieve Sint overal geweest !