Taal begrijpen op een leuke manier

Begrijpend lezen is niet altijd gemakkelijk…maar als je (door aandachtig te lezen) gekke toeren kan uithalen op je stoel, wordt het ineens véél leuker!! De kinderen van 3A zochten daarna de juiste houding van elkaar op het werkblad…

Mater Dei draagt zorg voor “Pleegzorg”

De kinderen van het derde leerjaar willen dit jaar niet alleen cadeautjes krijgen, maar ook cadeautjes geven ! Daarom schreven ze zich vandaag in bij “De warmste week”van studio Brussel…ons goede doel is ‘Pleegzorg Limburg’  Meer info over onze actie volgt nog….

 

 

https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/mater-dei-genk-draagt-zorg-voor-pleegzorg

Yoga….rust in ons hoofd..

Relaxatie-oefeningen, de buikademhaling, een oogdouche, luisteren naar rustige muziek…de kinderen van 3A vinden het fijn om te genieten van rust… even niet werken, even niet denken,….

Weet jij wat een poppie is?

Zondag 11 november is een héél bijzondere dag…we herdenken het einde van WO I, dan juist 100 jaar geleden. De leerlingen van 3A leren erover in de klas en uit respect voor al die moedige soldaten die vochten voor ons land, maakten we de bekende poppie…

Verkiezingen… verkiezingen !

De kinderen van 3A leerden over de gemeenteraadsverkiezingen… interessant, maar écht leuk is je zelf kandidaat stellen om burgemeester, schepen of gemeenteraadslid te worden ! Ze gingen dus zelf kiezen en toen werden de stemmen geteld… super spannend was dat !

Leerdag naar het openluchtmuseum van Bokrijk

Samen met de kinderen van 3B trokken we naar Bokrijk…we leerden daar het hoe leven in 1950 was : hoe leefden de mensen toen – hoe zagen hun huizen eruit – hoe speelden kinderen toen – welke straf kreeg je toen als kind….
Uiteraard mochten ze na de picknick zich nog fijn uitleven in de speeltuin ! Het was een hele fijne dag…

dav

dav
dav
dav