Taal begrijpen op een leuke manier

Begrijpend lezen is niet altijd gemakkelijk…maar als je (door aandachtig te lezen) gekke toeren kan uithalen op je stoel, wordt het ineens véél leuker!! De kinderen van 3A zochten daarna de juiste houding van elkaar op het werkblad…

Peter en de wolf..

Jullie kennen vast wel het muzikale sprookje “Peter en de wolf”. De kinderen van 3A vonden het super leuk om zich in te leven in de figuren : de eend, het vogeltje, de kat, de wolf, opa, Peter en de jagers..

Mater Dei draagt zorg voor “Pleegzorg”

De kinderen van het derde leerjaar willen dit jaar niet alleen cadeautjes krijgen, maar ook cadeautjes geven ! Daarom schreven ze zich vandaag in bij “De warmste week”van studio Brussel…ons goede doel is ‘Pleegzorg Limburg’  Meer info over onze actie volgt nog….

 

 

https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/mater-dei-genk-draagt-zorg-voor-pleegzorg

Yoga….rust in ons hoofd..

Relaxatie-oefeningen, de buikademhaling, een oogdouche, luisteren naar rustige muziek…de kinderen van 3A vinden het fijn om te genieten van rust… even niet werken, even niet denken,….

Weet jij wat een poppie is?

Zondag 11 november is een héél bijzondere dag…we herdenken het einde van WO I, dan juist 100 jaar geleden. De leerlingen van 3A leren erover in de klas en uit respect voor al die moedige soldaten die vochten voor ons land, maakten we de bekende poppie…