Netballen!

De kids van het vijfde trokken maandag naar het sportcentum om daar te netballen tegen jongens en meisjes van andere scholen.

Ze speelden fijn samen en waren altijd eerlijk! Wij zijn trots op zoveel sportiviteit!

Dicht – talent in het vijfde leerjaar

Ook het vijfde leerjaar ging aan de slag met gedichten. In de klas leerden de kinderen ‘eljes’ en ‘naamgedichten’ schrijven.

Fadi schreef een eigen gedicht speciaal voor de gedichtendag vandaag. Hij mocht dit aan de micro voorlezen. Wat zijn we trots op zoveel talent!

Een dikke proficiat aan alle dichters!

 

Kruip in de huid van…

Vorige week kreeg het vijfde leerjaar bezoek van Yvonne en Raf. Via een aantal leuke activiteiten ontvonden de kinderen hoe het voelt om te leven met een beperking. We hebben weer heel wat geleerd.

Nieuwjaarsbrief schrijven

Je eerste nieuwjaarsbrief schrijven, dat is toch wel heel speciaal! De leerlingen van 5A kwamen even een handje toesteken om de eersteklassertjes te helpen. Leuk voor iedereen!

Dank je wel 5de leerjaar om ons hiermee te helpen.

Advent

De kinderen van 5A maakten samen dit mooi gebed over de advent

Vier weken duren lang
De groene takken geven hoop
Rode kaarsen verwarmen ons hart
Er is veel verdriet in de wereld
Elke week branden we een kaarsje meer
Dat is advent
Met één klein lichtje kan het héél gezellig zijn

Een mooie dag!

Vanochtend zijn de kinderen van het vijfde leerjaar verrast met mandarijntjes, speculaas en ander lekkers! Ze kregen ook een doos vol nieuwe spellen om samen mee te spelen.  Ze zongen een bekende klassieker, leerden Sint en Piet tekenen, brachten een bezoek aan Sinterklaas en de Pieten én ze sloten de dag af met een mooie Sintfilm!  Wat een mooie dag!

 

SES in het vijfde leerjaar

Op maandag en woensdag voor de speeltijd werken we in het vijfde leerjaar altijd in groepen. De lessen worden dan helemaal anders gegeven. Er worden 4 groepen gemaakt en om de 20 minuten werken de kinderen aan een andere opdracht bij een andere juf of zelfs alleen.

Dit is een hele toffe manier van werken: de kids van 5A en 5B werken samen, regelmatig met een andere juf en aan een andere opdracht. Zo leren we veel bij op een korte tijd en is er veel kans om van elkaar te leren, vragen te stellen en echt actief mee te werken.

Ook de juffen genieten van deze manier van werken!