Kerstfoto’s

De kinderen van het vijfde leerjaar ontwierpen, tijdens de lessen taal, een eigen kerstfoto. Eerst ideeën opdoen, daarna nadenken over achtergronden, attributen, kledij en compositie. Na het plannen gingen ze ook echt aan de slag. Ze knutselden, werkten samen en bouwden de klas om tot een heuse fotostudio. Het was een hele leuke ervaring!

Team 5B heeft dat weer super gedaan!

Kaartenhuisjes bouwen

In 5B zijn de kids in de ban van kaartenhuisjes. Ieder vrij moment gaan ze de uitdaging aan. Met ingehouden spanning en grote concentratie worden de huisjes steeds groter. Af en toe gaat het mis, maar als het lukt, is de vreugde zeer groot.

Een mooie dag!

Vanochtend zijn de kinderen van het vijfde leerjaar verrast met mandarijntjes, speculaas en ander lekkers! Ze kregen ook een doos vol nieuwe spellen om samen mee te spelen.  Ze zongen een bekende klassieker, leerden Sint en Piet tekenen, brachten een bezoek aan Sinterklaas en de Pieten én ze sloten de dag af met een mooie Sintfilm!  Wat een mooie dag!

 

100 jaar einde Wereldoorlog I

Ook in het vijfde leerjaar herdenken we de Eerste Wereldoorlog. Dit door de oorlog van dichtbij te bestuderen. Want ook wij vinden dat we deze oorlog niet zomaar mogen vergeten!

SES in het vijfde leerjaar

Op maandag en woensdag voor de speeltijd werken we in het vijfde leerjaar altijd in groepen. De lessen worden dan helemaal anders gegeven. Er worden 4 groepen gemaakt en om de 20 minuten werken de kinderen aan een andere opdracht bij een andere juf of zelfs alleen.

Dit is een hele toffe manier van werken: de kids van 5A en 5B werken samen, regelmatig met een andere juf en aan een andere opdracht. Zo leren we veel bij op een korte tijd en is er veel kans om van elkaar te leren, vragen te stellen en echt actief mee te werken.

Ook de juffen genieten van deze manier van werken!

De kracht van Kaos

Op donderdag 25 oktober trokken de meisjes en jongens van 5B naar de bib. Hier kregen ze een opdracht: de bovenwereld bevrijden van de schurk Kaos. Samen met enkele helden van de bovenwereld gingen de kids de uitdaging aan.

Ze slaagden erin om alle opdrachten uit te voeren en konden hierdoor het eindspel zonder enig probleem spelen. KNAP!

Bazaar in 5B

Ken je de ‘Bazaar’? Dit tijdschrift verschijnt enkele keren per jaar en wordt gelezen door alle kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar in Genk. De kinderen van 5B mochten het tijdschrift, samen met Jamal van de Jeugddienst, helemaal in elkaar steken. Ze verzamelden info, namen een interview af, verzonnen raadsels en moppen en maakten mooie tekeningen. Het resultaat zie je op 5 november!