Franse taalspelletjes!

De kids van het vijfde spreken ondertussen al een aardig mondje Frans. Gisteren oefenden we alle geleerde woorden op een leuke manier in. We speelden enkele leuke spelletjes!

Want spelen en tegelijk leren… Een zéér goede combinatie!

Drones!!!

In 5B maakten de kinderen hun eigen drone. Via een een stappenplan knutselden ze een schroef in elkaar. Knippen, plooien… en dan testen maar!

Wij duiken het verleden in…

De kinderen van het vijfde leerjaar maken kennis met heel wat belangrijke gebeurtenissen uit onze geschiedenis. Vandaag leerden we deze gebeurtenissen chronologisch ordenen op een tijdsband. En er is geen betere manier dan dat te doen met een spel. Plezier en leren tegelijkertijd. Meer moet dat niet zijn!

ondersteuning in het vijfde leerjaar

Op maandag en woensdag voor de speeltijd werken de kinderen van 5A en 5B altijd samen. Er zijn vier groepen en vier verschillende activiteiten. Na 20 minuten schuift iedere groep door, zodat iedereen op het einde van de rit alle opdrachten heeft gedaan. Juf Katrien, Juf Mariella en Juf Inge verdelen zich over de groepjes en kunnen zo met een klein groepje kinderen heel hard werken.

Een toffe manier van werken!

 

Herfstwandeling vijfde leerjaar

Het vijfde leerjaar trok vandaag richting Thor Park. We volgden de stenen mannetjes tot boven op de terril. Daar zagen we Genk van alle kanten. De tocht was avontuurlijk en stevig naar boven, maar iedereen bereikte de top!

Wij hebben samen genoten van een heerlijke dag in de buitenlucht!