Bricolage: mon porte-monnaie

De kinderen van het vijfde spreken al een aardig mondje Frans. Ook een uitdaging gaan ze nooit uit de weg….

We oefenden al onze Franse kennis in via een knutselactiviteit: fais ton porte-monnaie.

Dit lukte super goed!
Bien fait!

Even stilworden

Even stilworden… Dat doet deugd! De jongens en meisjes van 5B hebben genoten van de zon en de rust. Dat smaakt naar meer.

Franse taalspelletjes!

De kids van het vijfde spreken ondertussen al een aardig mondje Frans. Gisteren oefenden we alle geleerde woorden op een leuke manier in. We speelden enkele leuke spelletjes!

Want spelen en tegelijk leren… Een zéér goede combinatie!

Drones!!!

In 5B maakten de kinderen hun eigen drone. Via een een stappenplan knutselden ze een schroef in elkaar. Knippen, plooien… en dan testen maar!

Wij duiken het verleden in…

De kinderen van het vijfde leerjaar maken kennis met heel wat belangrijke gebeurtenissen uit onze geschiedenis. Vandaag leerden we deze gebeurtenissen chronologisch ordenen op een tijdsband. En er is geen betere manier dan dat te doen met een spel. Plezier en leren tegelijkertijd. Meer moet dat niet zijn!

ondersteuning in het vijfde leerjaar

Op maandag en woensdag voor de speeltijd werken de kinderen van 5A en 5B altijd samen. Er zijn vier groepen en vier verschillende activiteiten. Na 20 minuten schuift iedere groep door, zodat iedereen op het einde van de rit alle opdrachten heeft gedaan. Juf Katrien, Juf Mariella en Juf Inge verdelen zich over de groepjes en kunnen zo met een klein groepje kinderen heel hard werken.

Een toffe manier van werken!