Een herfstwandeling

Zoals vele andere klassen nemen we ook in de Okan-klas het thema Herfst onder handen. Hiervoor zijn we al eens het bos ingetrokken. We hebben gezocht naar paddenstoelen, dennenappels, eikels en nog veel meer. Vooral de bessen die we gevonden hebben, vonden de kinderen heel mooi.

 

Het Lichaam

Met de Okan-klas zijn we er dit jaar weer goed ingevlogen. Deze week hebben we gewerkt rond het lichaam. De leerlingen leerden de verschillende lichaamsdelen en ze tekenden hun lichaam na op papier. Dit gaf heel leuke resultaten.

Herfst

Het is herfst. Daarom trokken we met de okan-klas naar het bos. We verzamelden gekleurde bladeren, eikels, kastanjes,.. De wind zorgde voor een regen van blaadjes die we probeerden te vangen. We ontdekten mooie paddenstoelen. De jongens gebruikten hun fantasie en zagen een huis in een boom en gebruikten dit als schuilplaats. De meisjes wilden een foto bij kleurrijke bloemen. Het was een leuke wandeling!

Sfeertuin

Basilicum, tomaten, tijm,… het groeit allemaal in onze moestuin. We voelen, ruiken, proeven en ontdekken wat de natuur te bieden heeft. We maakten kennis met André, die ons alles zal leren over tuinieren.

Sfeertuin

Precies 1 jaar geleden vierden we de opening van de Sfeertuin langs de school. Ook nu nog onderhouden wij, samen met tuinman André, een moestuintje op die plek.

We laten jullie met dit filmpje, dat ook onze okan-visie verduidelijkt, nog even nagenieten van die feestelijke opening.

Pennenvrienden

In de okan-klas is leren schrijven nu wel héél leuk. We schrijven brieven naar kinderen uit een andere school. Wat kijken we uit naar een antwoord 😍 En wie weet kunnen we elkaar binnenkort een keertje ontmoeten? 

Tuinieren en paasboompjes versieren

Vandaag hebben we weer de handen uit de mouwen gestoken in de Sfeertuin, samen met tuinman André. Na het opruimen van zwerfvuil, hebben we siererwten, sluimererwten en radijsjes gezaaid. En om al in de paassfeer te komen, versierden we 3 paasboompjes. Onze moestuintjes zien er zo weer een stuk fleuriger uit.

 

Pizza!

Een boodschappenlijstje opstellen, winkelen, groenten snijden en zelf onze pizza’s samenstellen. Teamwork in de okan-klas! En wat was dat lekker!

Moek op wereldreis

De jongste okan-leerlingen gingen aan de slag met het boek: ‘Moek gaat op wereldreis met de fiets’. In het boek ontdekten wij dat Moek al veel plekken bezocht: China, Amerika, Afrika,.. en overal beleefde hij avonturen. Wat konden we leuk vertellen over de prenten! Daarna is het tijd voor actie. We knutselen een droomplekje voor Moek waar hij nooit eerder was.