Nieuws

Uitgelicht

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Omwille van de coronacrisis zijn fysieke inschrijvingen op school sterk afgeraden . Wil u dus een kind inschrijven in Mater Dei of meer inlichtingen hebben over onze school, neem dat telefonisch contact op via 089/363533 om af te spreken hoe de inschrijving praktisch kan verlopen of hoe u de nodige informatie kan bekomen. U blijft in ieder geval welkom… maar op een andere manier!

Tekeningen voor de Sint

Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land…
Daarom hebben we voor hen mooie tekeningen gemaakt. We zijn naar het postkantoor gegaan om ze te versturen. Alle tekeningen werden er in een speciale postbus gestopt. Nu maar afwachten of we nog iets van hen horen

 

Afsluiter voor herfstvakantie

Wat een flinke werkertjes in het 1ste leerjaar! Op de laatste dag voor de herfstvakantie hadden we dus zeker wat ontspanning verdiend. Namiddag speelden we met de 2 klassen samen op de speeltuin. Het was reuzeleuk!

Zoektocht 1A en 1B

28/10 – Een zoektocht in en rond het centrum van Genk en een bezoekje aan het kerkhof om even stil bij het leven en het los laten. Dat stond vandaag op het programma in het eerste leerjaar. Het was een leerrijke en leuke voormiddag.

start maandag 16 november

Niet vergeten, morgen verwachten we iedereen terug op school! Als school doen we ons uiterste best om alles veilig te laten verlopen! Als ouders kunnen jullie je steentje bijdragen door kort afscheid te nemen en afstand te houden van kinderen en andere ouders. We gaan er opnieuw samen voor! Op naar het tweede deel van dit trimester!

Thema herfst in de klas KE, bij de jongste kleuters.

De afgelopen maand hebben we veel geleerd over de herfst.
Zo zijn we verschillende keren gaan wandelen om herfstmaterialen zoals blaadjes, wilde kastanjes en eikels te verzamelen.
Zo konden we de herfst een beetje in de klas brengen en met het gevonden herfstmateriaal spelen in de klas. Dat was fijn!
We hebben ook geleerd over de appel. Zo heeft een appel een klokhuis met pitjes erin.
De kleuters kregen de kans om een appel te proeven, in stukjes te snijden en er lekkere appelmoes van te maken. MMM

Thema “Lou in het herfstbos”

De voorbije periode hebben we heel wat geleerd over de herfst. We deden dit door het prentenboek “Lou in het herfstbos” uit te werken.

We hebben heel wat gedaan: net als Lou zijn we naar het bos geweest om er een zoektocht te doen.
Maar ook gingen we experimenteren, knutselen, tellen, schrijven, knippen en kleven, boetseren, meten, sporten, schilderen, exploreren, zingen, lezen, wandelen, zoeken, wegen, voelen, ruiken, proeven… We deden zoveel leuke dingen!

Aan de hand van een stappenplan, lezen we hoe we aan de slag gaan om pannenkoekendeeg te maken. We scheppen zelf de suiker erin, schenken melk in de maatbeker tot aan twee nul nul, lezen de cijfertjes op de weegschaal, breken een ei open … Een superleuke activiteit waar het opeten ervan, natuurlijk het allerleukste is! 

 

Herfst in onze klas (deel 2 :-) )

Wat is er nu leuker dan echte blaadjes in de klas…?!

Wat hebben we gelachen! Een grote experimenteerhoek in de klas waar we de bladeren mochten harken, omhoog gooien, in zakken/dozen steken…

Ook maakten we samen pompoensoep. Eerst speelde juf Kristien poppenkast met al de groenten en daarna mochten we samen de groenten snijden voor de soep!

Toen de soep klaar was smulden we met zijn allen van de soep. We vonden het zo lekker dat er zelfs niets meer over was! Alles was op!