Nieuws

Uitgelicht

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021 en 2021-2022

Alle info over inschrijven voor het schooljaar 2021-2022 vindt u onder de titel ” praktisch” rechtsboven op deze pagina.

Omwille van de coronacrisis zijn fysieke inschrijvingen op school verboden . Wil u een kind inschrijven in Mater Dei  dan kan dat makkelijk online via nieuwe inschrijving

Indien u  meer inlichtingen wenst, of vragen hebt over onze school, neem dan telefonisch of via mail contact op (089/363533  of  directie@materdei-genk.be )

U blijft in ieder geval welkom… maar op een andere manier!

 

facturen opvang

Beste ouders , even herinneren aan het feit dat de facturen van de opvang voor maart-april sinds gisteren te vinden zijn op het ouderplatform, u kan ze daar downloaden!

Een blik in het klasje KE bij de jongste kleuters.

Na de krokusvakantie hebben we in de klas gewerkt rond het boek ‘het kleurenmonster’. Dit boek gaat over de gevoelens: blij (geel monster), verdrietig (blauw monster), rood (boos monster), grijs (bang monster), verliefd (roze monster), kalm (groen monster) en verward (monster met alle kleuren door elkaar).
De kleuters konden zo de verschillende gevoelens leren kennen en ook zelf proberen uit te drukken. Ze probeerden ook deze gevoelens te herkennen bij elkaar. Het was een fijn, leerrijk thema.
Verder zie ook nog fijne spelmomenten van in de klas.

 

Pasen

Pasen, bij uitstek het feest van blijheid en hoop ! Ik wens iedereen vreugdevolle paasdagen en een verse portie goede moed om ook in deze moeilijke tijden vol te houden en elkaar te ondersteunen als dat nodig is ! fijne paasdagen!
Directeur Marijke

Pasen in de klas

Tijdens de periode van thema Pasen kregen de kleuters de keuze welk paasmandje ze graag knutselen.

Hierbij volgen ze het stappenplan waarbij we altijd rekening houden met de leesrichting : van links naar rechts. De volgorde van hun handelingen plannen mbv cijfers/bolletjes, de taken stap voor stap uitvoeren die daarvoor nodig zijn en tegelijkertijd het effect controleren, zijn de bouwstenen om de executieve functies te ontwikkelen bij kleuters.

Ook hebben we onze wiskundige vaardigheden nog eens laten zien bij het sorteren van de eieren in de eierdozen.

Tot slot en veel sneller als verwacht, hebben we de gekregen ganzeneieren van de oma van Jara onder de loep genomen. Sommige hebben hun eitje op de laatste vrijdag nog kunnen versieren, maar andere kleuters mogen dit thuis nog fijn doen.

 

 

 

Contractwerk

Bij de oudste kleuters hebben we de afgelopen periode contractwerk gedaan in de klas.
Bij deze werkvorm wordt de zefsturing en werkhouding gestimuleerd.
De contracten bevatten 5 taken en/of speelopdrachten die de kleuters in de loop van de week moeten maken. Wanneer en in welke volgorde ze dit doen bepalen ze zelf. Zo leren ze zelf plannen en zelfstandig werken.

 

Kangoeroewedstrijd

Morgen , 18 maart, doen heel wat kinderen van onze lagere school mee aan de jaarlijkse kangoeroewedstrijd, een heuse wiskunde-uitdaging! We wensen hen alvast veel succes!