Nieuws

Uitgelicht

kijkdag

Nu de coronamaatregelen dit toelaten  organiseren we een kijkdag voor ouders die eraan denken hun kindje bij ons in te schrijven.
Op woensdag 18 mei in de voormiddag is er een mogelijkheid om onze school te bezoeken.
Jullie kunnen dan een kijkje nemen in meerdere klassen.( kleuter-en lager onderwijs ) en een babbel hebben met enkele leerkrachten.
Op die manier kunnen jullie kennismaken met onze school in werking.  U moet hiervoor wel inschrijven en dat kan via directie@materdei-genk.be.
Na inschrijving ontvangt u een bericht met de details van het bezoek. Hartelijk welkom!

Uitgelicht

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022 en 2022-2023

Alle info over inschrijven voor het schooljaar 2021-2022  en 2022-2023 vindt u onder de titel ” praktisch” rechtsboven op deze pagina.

Indien u  na het lezen van de info meer inlichtingen wenst, of vragen hebt over onze school, neem dan telefonisch of via mail contact op (089/363533  of  directie@materdei-genk.be )

 

 

 

Workshop Academie Genk

Enkele leerkrachten van de Genkse academie kwamen naar onze school.
Zo maakten de oudste kleuters en de leerlingen van het tweede leerjaar op een speelse en actieve manier kennis met hun aanbod.

Kleuterproclamatie

Woensdag 22 juni was het een speciale dag voor onze oudste kleuters.
Nog enkele dagen in de kleuterklas en dan zullen ze, na een welverdiende vakantie, de grote sprong naar het eerste leerjaar maken. Dit werd  gevierd met een fijne kleuterproclamatie.
Proficiat allemaal!

Naar het Heempark

Het eerste leerjaar trok op 23 juni naar het Heempark.

Het was een superleuke dag. De hele dag lang waren we in open lucht, een fikse wandeling gemaakt, heerlijk buiten gespeeld, lekker gegeten…

Dank je wel ook aan de mama’s en papa’s die ervoor zorgden dat we ’s middags lekkere broodjes konden eten.

Echt heel tof!

Schoolreis 5de leerjaar

Het 5de leerjaar ging vandaag op schoolreis naar Hengelhoef. Hier speelden ze in de voormiddag in het Avonturenpark. Ze konden genieten van spelen met water en zand, springkastelen, lasershooten en boogschieten. In de namiddag zetten ze hun avontuur verder met een spannende avonturentocht.

 

Op uitstap naar Kiewit deel 2

De leesjury 2021-2022

Een hele tijd geleden maakten we met onze klas deel uit van de leesjury. We stelden onze eigen top 3 samen uit een reeks geselecteerde prentenboeken. Nu zijn alle stemmen voor Vlaanderen geteld en weten we wie de winnaar geworden is.
Onze eigen top 3 leek wel erg veel op de Top 3 van Vlaanderen. Als dank voor onze deelname kregen we een ook nog eens een leuk prentenboek cadeau.