Nieuws

Uitgelicht

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021 en 2021-2022

Alle info over inschrijven voor het schooljaar 2021-2022 vindt u onder de titel ” praktisch” rechtsboven op deze pagina.

Omwille van de coronacrisis zijn fysieke inschrijvingen op school voorlopig verboden . Wil u een kind inschrijven in Mater Dei  dan kan dat makkelijk online via nieuwe inschrijving 

Indien u  meer inlichtingen wenst, of vragen hebt over onze school, neem dan telefonisch of via mail contact op (089/363533  of  directie@materdei-genk.be )

U blijft in ieder geval hartelijk welkom… maar op een andere manier!

 

verbouwingswerken Klokkuil

Voor wie nieuwsgierig is naar de vooruitgang van de verbouwing in de Klokkuil , kijk maar even mee, het gaat echt wel goed vooruit… De kleuterklassen en de klassen van het eerste leerjaar krijgen op dit moment hun definitieve vorm. Op 1 september verandert er natuurlijk nog niets, dat is wat te snel , we blijven nog gewoon in ons gebouw aan de Grotestraat maar …. het komt dichterbij….

.

Vakantie!

Mater Dei wenst onze schoolverlaters veel succes in het middelbaar en aan iedereen een zonnige, ontspannende vakantie. We zien jullie graag terug op de openklasdag op 30 augustus ! fijne zomer!

Onze hartjesklas 😍❤

Allerliefste schatjes van me uit onze hartjesklas, ik ga jullie allemaal missen.

Het was een leuke tijd samen in onze klas.

Fijne vakantie lieverds.

Juf Lien

Trots

Het einde is in zicht
1 voor 1 ben ik voor jullie gezwicht.
Ik heb jullie zien groeien
en openbloeien.
Jullie hebben iedere dag een lach
op mijn gezicht getoverd.
En voor altijd een plekje in
mijn hart veroverd!

Dikke knuffel van juf Silvia 

 

Lees “Trots” verder

Sfeerfoto’s

De laatste dagen in onze klas … Toch vinden we het nog allemaal heel fijn om elke dag te komen spelen en leren in de tulpenklas. Kijk eens hoe knap wij nog bezig zijn!

Vaderdag

De kleuters hadden erg hard gewerkt in de klas om een kei-leuk memory spel in te kleuren. Na al het harde labeur, had de juf een extra speelmoment op de speelplaats beloofd.

speelpleinwerking in de vakantie

Beste ouders,

Misschien waren jullie gewoon dat speelplein Mushi in de sporthal van Regina Mundi aan de Klokkuil jullie kinderen een mooie zomer kon bezorgen. Dit jaar kan dat niet , omwille van de renovatiewerken. Speelplein  Mushi vinden jullie deze zomer wel in de broederschool. Zie onderstaand bericht van hen :

Ook dit jaar opent speelplein Mushi weer zijn deuren zodat we jullie kinderen een onvergetelijke speelse zomer kunnen bezorgen.
Door de speciale corona-tijden moeten we ons wel aan specifieke maatregelen houden, hierdoor werken we dit jaar met voorinschriivingen en is het NIET mogelijk om uw kind de dag zelf in te schrijven.Alle informatie, alsook de voorinschrijvingen, kunnen jullie vinden op onze website: www.spwmushi.be

Speelse groetjes

Speelplein Mushi

Schrijfdans in KC

In onze klas werkten we rond het thema: ‘De vulkaan’ uit de schrijfdansmethode. We maken allerlei bewegingen op muziek om onze schrijfmotoriek te ontwikkelen. Met 2 handen gelijktijdig maken we grote bewegingen en dit op verschillende manieren: eerst als een bewegingsdansje, nadien ook met scheerschuim op de tafel en tenslotte met wasco’s op een groot blad. Heel leuk is dat!

Hoe we het precies doen, kan je zien in deze filmpjes.