Nieuws

Uitgelicht

Inschrijvingen schooljaar 2023-2024

Is je kind geboren in 2021 en gaat het in het schooljaar 2023-2024 naar school? Dan is de manier van inschrijven aangepast: je moet nu eerst aanmelden, pas daarna kan je inschrijven. Lees er alles over op onze inschrijf-pagina.

Heb je je niet aangemeld? Geen nood! Je kan nog steeds inschrijven. Voor ieder geboortejaar – van kleuterschool tot zesde leerjaar – starten de vrije inschrijvingen op dinsdag 23 mei 2023. We ontmoeten je graag! Bel voor info naar 089/ 36 35 33.

Een blik tijdens de speel en leermomenten bij de jongste kleuters in KE

Mooie bouwwerkjes maken

 

Tijdens een kringmoment krijgen de kleuters om de beurt de kans om muziek te maken met de xylofoon.

Experimenteren met muziekinstrumenten

 

Experimenteren met klei

Spelen met speeldeeg

Matrix spelletjes oefenen

 

Mmm lekkere eiersalade maken

Schrijfpatronen inoefenen met krullenbol

 

ontdekbak eieren

Prikoefenening: eitjes

 

 

Stempeloefening met halve eitjes

Spelen met de auto’s

Tekenen op groot papier

 

Een mooi lentetuintje maken

Spelen met de dino’s

Stempelen met wattenstaafjes

 

 

Pasen in onze klas

Ook wij werkten rond het thema Pasen. We begonnen met het decoreren van een mooie Paastak  maar deden nog vele andere dingen zoals: het knutselen van een paaspuntzak, een groot paasei versieren met schrijfpatronen en stickertje ,  eitjes waarnemen ermee koken  en natuurlijk daarna ook proeven hoe het smaakte, verstopte paaseitjes zoeken en daarnaeerlijk verdelen, prentenboeken en het vastenverhaal voorlezen  en nog veel meer…

 

 

Thema Pasen!

We versierden takken met paaseitjes, knutselden paasmandjes, maakten verschillende schrijfpatronen in een paasei, boetseerden paaseitjes, proefden eitjes… Er werd ook een verhaal verteld over een kuikentje dat uit het ei kwam. We kleurden nadien enkele prenten van dit verhaal in, knipten de prenten vervolgens uit en legden ze in de juiste chronologische volgorde. Het Paasverhaal over Jezus mocht natuurlijk ook niet ontbreken. We namen ook deel aan de sobere maaltijd.

Thema ziek zijn: “dokter, dokter, kom eens kijken, dokter, dokter, kom eens gauw…”

We werkten in ons klasje rond het thema “ziek zijn”. De kleuters kwamen tot rollenspel in de doktershoek. Eerst moesten ze geduldig hun beurt afwachten in de wachtzaal van de dokterspraktijk. Vervolgens kwam de dokter hen halen wanneer ze aan de beurt waren. Na het doktersbezoek gingen ze met hun voorschrift naar de apotheek. Met de juiste medicijnen en voldoende rust waren ze vlug weer beter!