Nieuws

Uitgelicht

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022 en 2022-2023

Alle info over inschrijven voor het schooljaar 2021-2022  en 2022-2023 vindt u onder de titel ” praktisch” rechtsboven op deze pagina.

Indien u  na het lezen van de info meer inlichtingen wenst, of vragen hebt over onze school, neem dan telefonisch of via mail contact op (089/363533  of  directie@materdei-genk.be )

 

 

 

Wensen voor het nieuwe jaar !

Lieve schatten van mij,

Een dikke dikke zoen en beste wensen voor het nieuwe jaar !
Wij gaan er dit schooljaar samen nog een super te gek, leuk, zot , cool en megagezellig jaar van maken in onze klas !

Zoenen van de juf 🙂

 

Samen genieten van de warmte en gezelligheid van Kerstmis in onze klas !

Kerstmis is een zalige , gezellige, warme tijd.
Samen maakten we het gezellig in onze klas met heel veel lampjes, een mooie kerstboom, slingers,..
We genoten van het fijn samenspelen, maakten een cadeautje voor Kerst en een brief voor het Nieuwe jaar.  In Genk gingen we op zoek naar heel veel lichtjes en maakten een leuke wandeling met de mama en papa van juf Lien.
De laatste dag was het vrolijke vrijdag en trokken we ons gekste en beste kersttenue aan. Maakten we een wandeling naar de Kerk met al de kleuters en genoten van een superleuk kerstfeest in onze klas.

 

De komst van Sinterklaas en Zwarte Piet !

Ja hoor als onze opdrachten waren goed vervuld en Sint en Piet kwamen ons een bezoekje brengen met wat lekkers . Wat een heerlijke namiddag was het.
Erna zetten we ons bord en kijk maar eens mee wat voor een leuk nieuw speelgoed we hebben in onze klas.

Dank U Sinterklaas en Zwarte Piet ! Tot volgend jaar !

Sinterklaas in onze klas deel 1 !

Samen telden we af naar de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet naar onze school.
Spiekpietje kwam geregeld piepen om te kijken wat we allemaal deden, samen met de mama van Idris en de papa van Ethar bakten we speculaas, en we hadden allerlei opdrachten die we moesten vervullen voor de komst van  Sinterklaas. Wat hebben wij genoten, kijk maar even mee…

 

 

 

 

 

 

 

Thema Kerstmis

De Kerstperiode is een sfeervolle periode; een tijd van vrede en verbondenheid. Ook in onze klas stonden we stil bij deze waarden.

Kerststallentocht

Donderdag, 22 december deden de kleuters uit de blauwe klas (KC)een kersstallentocht.
Aan de hand van een wandeling, waarbij we op zoek gingen naar sterren die ons de route wezen, konden de kleuters het Kerstverhaal opnieuw beleven. Zo kwamen we voorbij verschillende haltes met afbeeldingen  waar er telkens een gedeelte van het Kerstverhaal werd voorgelezen. Ook zagen we drie Kerststallen. In de cryptekapel zongen we samen met Gianluca Kerstliederen en tenslotte kwamen we in de kerk waar we onze eigen kaars aanmaakte met het Vredeslicht. Deze namen we terug mee naar school om in onze klas verder te laten branden.

 

Kerstmis!