Nieuws

pedagogische studiedag

Niet vergeten ; morgen is er pedagogische studiedag, dat wil zeggen les voor de leerkrachten en vrij voor de kinderen! De opgang is open voor wie zich heeft ingeschreven maar er is morgen geen dammen en ook geen meisjesvoetbal in de namiddag. Volgende week is alles weer gewoon en wordt er weer gedamd in de eetzaal en gevoetbald in de sporthal. Fijne woensdag allemaal!

Thema Sinterklaas

Voor heel wat okan-leerlingen is Sinterklaas een nieuw begrip. Wie is Sinterklaas? Wat doet hij in België? Wat is een mijter, een staf,… Dat leren we allemaal in de okan-klas. Zo zijn we voorbereid op de komst van de goede man.

Sint in 1B

In het eerste leerjaar kunnen de leerlingen nu al knap lezen hoor. Vrijdagnamiddag was het superleuk. Lezen en ondertussen smullen van letterkoekjes en pepernoten… Of gooien met een dobbelsteen en dan kleuren wat je gelezen hebt. Geweldig!

Nieuws van Sint.

Vrijdagvoormiddag trokken we naar As. Daar ontmoetten we Sinterklaas en zijn pieten. Ze hielden een échte theatervoorstelling voor ons. We genoten er samen van!

In de klas kregen we een brief van Sint én lekkere letterkoekjes en pepernoten omdat we zo flink werken! Met deze koekjes deden we daarna taalspelletjes in de klas. Lezen was dubbel zo leuk!!

Samen zingen: altijd leuk!

 

Donderdagnamiddag zingen alle kinderen van  2A en 2B samen in één klas. Da ’s echt lachen, zingen, klappen, wiebelen, dansen !!!

Deze weken staat de Sint centraal natuurlijk !  We oefenen en zingen uit volle borst om hem binnenkort enthousiast te kunnen ontvangen! 

100 jaar einde Wereldoorlog I

Ook in het vijfde leerjaar herdenken we de Eerste Wereldoorlog. Dit door de oorlog van dichtbij te bestuderen. Want ook wij vinden dat we deze oorlog niet zomaar mogen vergeten!

Yoga….rust in ons hoofd..

Relaxatie-oefeningen, de buikademhaling, een oogdouche, luisteren naar rustige muziek…de kinderen van 3A vinden het fijn om te genieten van rust… even niet werken, even niet denken,….

Een stilte-hoekje in Mater Dei

Kan jij soms genieten van wat rust en stilte?
Dan hebben Top en Flop een leuk idee voor u.. vanaf 19 november wordt er in de eetzaal een stilte-hoekje gecreëerd en kan je daar andere leuke dingen doen….
Speel je liever buiten, dan mag dat ook natuurlijk. Jij mag zelf kiezen!