Nieuws

Bibliotheekbezoek

De klas van Juf Viviane bracht een bezoek aan de bibliotheek. We gingen er op zoek naar ‘de leesmicroben’. Ook luisterden we er naar enkele leuke verhalen die werden voorgelezen en kregen we de kans om zelf boekjes in te kijken.

Sint Martinusstoet

Gewapend met verlichte brandslangen trokken onze Mater Dei brandweerlieden door het centrum van Genk in de 75ste Sint Martinusstoet. Na afloop van de tocht warmden we ons op met heerlijke tomatensoep en genoten we van een adembenemend vuurspektakel. En als klap op de vuurpijl wonnen we de eerste plaats voor mooist verklede groep. Het was een topavond!

Wie? Wat? Waar?

Tijd voor wat drama in klas 4B. Na een opwarming met uitbeelden kregen de leerlingen in groepjes een personage, een plek en een actie toegewezen. Aan hen om hier een leuk verhaaltje rond te verzinnen en er een toneeltje van te maken. Wat hebben ze ijverig gewerkt! Volgende week tonen ze het resultaat aan de klas.

Soep op vrijdag

Vanaf 8 november is er voor de kinderen van de lagere school weer soep te verkrijgen op vrijdagmiddag. Voor een jeton geniet je elke week van een kom soep, vrijdag de 8ste zal het tomatensoep zijn.

Halloweentocht

Ook de kleuters van Juf Viviane hadden een leuke halloweentocht waarbij ze op zoek gingen naar de schatkist.