Katrien Perdieus

Klastitularis 5B

Ik ben Katrien, en sta samen met mijn collega Mariella in het vijfde leerjaar. Daarvoor heb ik vijf jaar lesgegeven aan de anderstalige nieuwkomers. Voor mij is het heel belangrijk om altijd onszelf in vraag te stellen, om de lessen regelmatig opnieuw te bekijken en te zien of we ze boeiender of creatiever kunnen maken, op maat van de klas. Wat in de ene groep goed werkt doet het misschien minder goed in een andere groep, en dan moet je je aanpassen. Dat vraagt wel wat werk, maar dat doe ik graag. Een spel bedenken of een sportdag in elkaar steken: daar haal ik energie uit.

Onze kinderen groeien op in een wereld waar het belangrijk is dat ze zelf problemen kunnen oplossen. De lat mag voor elk kind hoog genoeg liggen dat ze blijven groeien om er te geraken. Ik zeg mijn kinderen dan ook regelmatig wat Pippi Langkous al wist: “je hebt het nog nooit gedaan, dus ik denk dat jij het wel kan!”

Als ouders me willen spreken maak ik daar graag tijd voor. Ze kunnen me op voorhand een berichtje sturen per mail katrien.p@materdei-genk.be  of via de agenda.