KG

Thema Pasen!

We versierden takken met paaseitjes, knutselden paasmandjes, maakten verschillende schrijfpatronen in een paasei, boetseerden paaseitjes, proefden eitjes… Er werd ook een verhaal verteld over een kuikentje dat uit het ei kwam. We kleurden nadien enkele prenten van dit verhaal in, knipten de prenten vervolgens uit en legden ze in de juiste chronologische volgorde. Het Paasverhaal over Jezus mocht natuurlijk ook niet ontbreken. We namen ook deel aan de sobere maaltijd.

Thema ziek zijn: “dokter, dokter, kom eens kijken, dokter, dokter, kom eens gauw…”

We werkten in ons klasje rond het thema “ziek zijn”. De kleuters kwamen tot rollenspel in de doktershoek. Eerst moesten ze geduldig hun beurt afwachten in de wachtzaal van de dokterspraktijk. Vervolgens kwam de dokter hen halen wanneer ze aan de beurt waren. Na het doktersbezoek gingen ze met hun voorschrift naar de apotheek. Met de juiste medicijnen en voldoende rust waren ze vlug weer beter!

Alaaf, het is Carnaval!

De laatste week voor de krokusvakantie vierden we Carnaval op school. Woensdag hadden we gekke hoofden dag, donderdag gekke voeten dag en op vrolijke vrijdag omgekeerde dag! Prins Carnaval bracht vrijdag een bezoekje aan onze school. We knutselden in onze klas rond Carnaval.

Thema kunst!

We werkten rond het thema ” kunst” in onze klas. We gingen in onze school op zoek naar ” kunst”. We bestudeerden verschillende kunstenaars: Keith Haring, Piet Mondriaan, Wassily Kandinsky, Vincent van Gogh, Georges Seurat. Daarna gingen de kleuters zelf aan de slag zoals deze kunstenaars. Maar de kleuters waren zelf ook creatief en maakten prachtige schilderwerken en tekeningen. In de verschillende hoeken van de klas ontdekten we echte kunstenaars: de kleuters bouwden mooie constructies met duplo, clics, houten blokken, dopjes, steentjes,…. Amai, wat hebben we véél talent in ons klasje! Knap gedaan kunstenaars!!!

 

Leesjury 2023 in de klas van juf Sandra!

We hebben met onze klas meegedaan aan de ” leesjury”. We kregen 8 prentenboeken in bruikleen van de bibliotheek om voor te lezen in onze klas. Daarna mochten we stemmen welke boekjes we het mooiste vonden. We stelden zo onze top 8 samen. Deze boekjes behaalden onze TOP 3. Op de 1ste plaats: ” een zee van liefde”, op de 2de plaats: ” de lieve krokodil” en op de 3de plaats: ” vol met wol”. Wij zijn alvast benieuwd welke boekje dit jaar de leesjury zal winnen…

Meer berichten