Wie? Wat? Waar?

Tijd voor wat drama in klas 4B. Na een opwarming met uitbeelden kregen de leerlingen in groepjes een personage, een plek en een actie toegewezen. Aan hen om hier een leuk verhaaltje rond te verzinnen en er een toneeltje van te maken. Wat hebben ze ijverig gewerkt! Volgende week tonen ze het resultaat aan de klas.

Goed nieuws voor klas 4B vandaag! Een jury van Bib Genk heeft ons zelfgemaakte stripverhaal ‘de droom’Ā  gelezen. Ze vonden het helemaal te gek en uit alle inzendingen vinden zij dat wij een beloning verdienen.

Op dinsdag 12/11 mogen wij naar de bib gaan voor een voorstelling over strips, gebracht door De Verhalenkat. Joepie! Een dikke pluim voor alle leerlingen in klas 4B! Top!

Een dolgedraaide professor, Doctor Fuego, komt met wetenschappelijk gestaafde bevindingen de kinderen om de oren slaan en wil hen laten geloven dat het lezen van strips verderfelijk, schadelijk en afstompend is. Hij wordt daarbij gestoord door een opdringerige, assertieve kuisvrouw die bezeten is van strips. Zij komt er achter dat Doctor Fuego niet alleen geniepig toch een stripfanaat is, maar ook nog eens tot over zijn oren verliefd is op de stripfiguur Natasja. Hij is haar zelfs achterna gereisdā€¦

Elke donderdagnamiddag houden we in 4B een poĆ«ziekwartiertje. We maken kennis met gedichten in allerlei vormen. Gewoon… om even tot rust te komen, te genieten van de taal, na te denken over de woorden, de speelse klanken te voelen. De gedichten bewaren de kinderen in een kaftje. Zo kunnen ze ook tussen de lessen door nog eens poĆ«zie beleven, of kan je thuis ook samen met je kind een gezellig poĆ«ziemomentje inlassen.