Zesdeklassers in Blankenberge

De leerlingen van het zesde hebben er lang naar uitgekeken en ze zijn eindelijk op hun zeeklassen kunnen vertrekken! Ze beleven er een onvergetelijke week en hebben er veel plezier. Voormiddag doen ze altijd verschillende sporten zoals badminton, free running, snorkelen, judo, taekwondo, atletiek en nog meer. Namiddag staan er steeds leuke uitstappen op het programma. Zo gaan ze Brugge en het Historium bezoeken. Ze maken een leerrijke strandwandeling waarna ze even vrij kunnen gaan shoppen. Of ze dompelen zich onder in de leefwereld van de zeedieren in Sealife. Af en toe moet er ook gewerkt en leren ze over de zee, de duinen en getijden in hun leerboekje! Kortom, een week om nooit te vergeten!

Schaatsen

De leerlingen van het Zesde zijn voormiddag gaan schaatsen. Ze kregen een korte schaatsles en daarna was er een heuse wedstrijd tegen andere scholen. Er was ook een moment om vrij te schaatsen. Het was een leuke voormiddag!

Op zoek naar bodemdiertjes

 

 

In het zesde leren de leerlingen over insecten. Daarom trokken ze donderdag naar het bos om op zoek te gaan naar bodemdiertjes. Ze vonden insecten, spinachtigen, duizendpoten en zelfs miljoenpoten! Maar wanneer is een diertje een insect? Weten jullie het?

Raad van Europa in 6A

De ministers van 6A hielden vandaag een echte ‘Raad van Europa’.

Het onderwerp op de agenda was het wetsvoorstel: ‘Moeten frisdrankautomaten op scholen afgeschaft worden?’.

Elke minister vertegenwoordigde een ander land van de Europese Unie en bereidde het debat thuis voor.  Ze dachten na over voordelen en nadelen en namen voor zichzelf een besluit. Dit besluit verdedigden ze tijdens de ‘Europese Raad’ in de klas.

Al snel kwam er een waterval van ideeën:

  • We moeten water aantrekkelijker maken voor de leerlingen.
  • We gaan werken met herbruikbare bekers.
  • De bekers kunnen we kopen bij Ikea en vragen voor een speciale Europese korting op de aankoop.

Het wetsvoorstel om frisdrankautomaten af te schaffen werd (bijna) unaniem goedgekeurd.

Na de vergadering gingen de ministers in groepen van 5 aan de slag om een goed alternatief te bedenken voor frisdrank op school.

 

update zeeklassen

Gisteren was ik op bezoek bij onze zeeklassers. Ik vond een groep enthousiaste tieners die genoten van de sport. Het eten ’s middags viel goed in de smaak ( fishsticks , salad bar, puree) en daarna trokken we naar sealife. Iedereen werkte goed mee om alle opdrachten op te lossen en genoot natuurlijk van al die verschillende zeedieren , de zeehonden- en zeeleeuwenshow en van het spelen natuurlijk. Na een lekkere spaghetti vertrok ik terug en maakten zij zich klaar voor hun bonte avond….
Directeur Marijke

  

Zeeklassen dag 1

Onze eerste dag zit erop.

De busreis verliep heel vlot.

We mochten al meteen gaan eten.

Daarna hebben we leren speerwerpen en mochten we enkele balspelen uitproberen.

Op het strand hadden we prachtig weer en konden we schelpen zoeken.

Na nog wat werken en spelen in de klas, was het bedtijd.

Iedereen sliep al snel na zo een lange, actieve dag.

Tot morgen.