Pasen in de klas

Tijdens de periode van thema Pasen kregen de kleuters de keuze welk paasmandje ze graag knutselen.

Hierbij volgen ze het stappenplan waarbij we altijd rekening houden met de leesrichting : van links naar rechts. De volgorde van hun handelingen plannen mbv cijfers/bolletjes, de taken stap voor stap uitvoeren die daarvoor nodig zijn en tegelijkertijd het effect controleren, zijn de bouwstenen om de executieve functies te ontwikkelen bij kleuters.

Ook hebben we onze wiskundige vaardigheden nog eens laten zien bij het sorteren van de eieren in de eierdozen.

Tot slot en veel sneller als verwacht, hebben we de gekregen ganzeneieren van de oma van Jara onder de loep genomen. Sommige hebben hun eitje op de laatste vrijdag nog kunnen versieren, maar andere kleuters mogen dit thuis nog fijn doen.