Een blik in het klasje KE bij de jongste kleuters.

Na de krokusvakantie hebben we in de klas gewerkt rond het boek ‘het kleurenmonster’. Dit boek gaat over de gevoelens: blij (geel monster), verdrietig (blauw monster), rood (boos monster), grijs (bang monster), verliefd (roze monster), kalm (groen monster) en verward (monster met alle kleuren door elkaar).
De kleuters konden zo de verschillende gevoelens leren kennen en ook zelf proberen uit te drukken. Ze probeerden ook deze gevoelens te herkennen bij elkaar. Het was een fijn, leerrijk thema.
Verder zie ook nog fijne spelmomenten van in de klas.

 

Een blik uit het klasje KE

De afgelopen weken hebben we gewerkt rond het boekje Tito de clown (kleuren en vormen).

Thema herfst in de klas KE, bij de jongste kleuters.

De afgelopen maand hebben we veel geleerd over de herfst.
Zo zijn we verschillende keren gaan wandelen om herfstmaterialen zoals blaadjes, wilde kastanjes en eikels te verzamelen.
Zo konden we de herfst een beetje in de klas brengen en met het gevonden herfstmateriaal spelen in de klas. Dat was fijn!
We hebben ook geleerd over de appel. Zo heeft een appel een klokhuis met pitjes erin.
De kleuters kregen de kans om een appel te proeven, in stukjes te snijden en er lekkere appelmoes van te maken. MMM

Thema vormen, kleuren, hoeden en carnaval in de klas KE bij de jongste kleuters

De weken voor de vakantie hebben we eerst in de klas gewerkt rond kleuren en vormen om nadien over te gaan tot thema carnaval waar we vooral rond hoeden gewerkt hebben. De laatste vrijdag was er ook een leuk carnavalsfeestje in de klas en in de sporthal!

 

schrijfdans pannenkoeken

In de klas hebben we na de kerstvakantie gewerkt rond het thema: schrijfdans pannenkoeken (ronde bewegingen). We hebben dan ook lekkere pannenkoeken gebakken en daarna ook lekker opgegeten. In de klas hadden we ook speeldeeg gemaakt waar we fijn mee konden spelen.